Kosten implantaat

De kosten voor implantaten kunnen worden begroot nadat de tandarts-implantoloog uw gebit heeft bekeken. Er zijn namelijk diverse factoren die op de prijs van invloed zijn. Bijvoorbeeld:

  • Hoeveel implantaten zijn er nodig?
  • Wat is de staat van uw gebit en uw kaakbot?
  • Wilt u implantaten in de boven- en/of onderkaak?
  • Welke voorbereidingen zijn er nodig voor het plaatsen van de implantaten?
    Denk aan botversteviging of het trekken van tanden en/of kiezen.
  • Zijn er nog meer behandelingen nodig en zo ja, welke?

Elke situatie is anders en daarom kunnen we geen richtprijs geven. De implantoloog bespreekt met u op welke manieren uw gebit weer mooi en sterk kan worden gemaakt en stelt een behandelplan op, inclusief een begroting.

Vergoeding:

Uw ziekenfondsverzekering vergoedt uw implantaten alleen wanneer er sprake is van minstens 1 jaar een tandloze kaak en een sterk geslonken kaakbot. Deze vergoeding geldt in de regel voor 2 implantaten in de onderkaak. Wanneer u nog tanden/kiezen in uw kaak heeft, komt u niet in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering!

Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding, zal er een machtigingsaanvraag ingediend moeten worden bij uw verzekeraar. Uw verzekeraar heeft hiervoor röntgenfoto’s en uw persoonlijke behandelplan met begroting nodig. Onze praktijk zal dit voor u verzorgen. Uw verzekeraar brengt u schriftelijk op de hoogte wat er van deze behandeling vergoed zal worden.

Adres

Tandartspraktijk Emami
Tuinstraat 2H
6971 BJ Brummen

Contact

Tel: 0575-566638
info@dr-emami.nl

Aangesloten bij: